Två relativt okända spel som fokuserar på hantverk

Massor av spel har släppts under de senaste åren som ger dig möjlighet att utföra hantverk i diverse former. Det är en genre som blivit mycket populär tack vare Minecraft och liknande spel. Här kommer två stycken spel som har moment som fokuserar mycket på hantverk, som du kanske inte kände till.

hantverk

Hurtworld

Hurtworld är ett multiplayer sandbox-överlevnads FPS. Hoppa i en hård värld och kämpa mot hunger, kyla, värme och den farliga miljön runt omkring dig.

Spelet lägger stor fokus på överlevnad och placerar dig i en oförlåtande värld med brutala sandstormar, kallt klimat och dödliga djur som du med största sannolikhet kommer att jagas av – detta utan några vapen att försvara dig med. Spelet känns verkligen tufft och tar dig ur den där komfortzonen som du kanske är van vid i andra spel. Men de hårda miljöerna är inte de enda sakerna du borde oroa dig för. Spelarna som bor i denna värld (vilka du delar spelvärld med) försöker såklart också överleva, och kan därför vara ganska farliga. De kan vara ditt största hot eller din största allierade beroende på hur pålitliga de är. Bygg en bas ensam eller med vänner och försvara den från de många banditerna som vandrar detta karga landskap.

Hantverk och Bygge

Du har ett antal olika sätt att tillverka hundratals olika föremål. De mest grundläggande objekten kan tillverkas av dig själv med hjälp av handcraft-menyn, medan de mer avancerade kräver att du använder en arbetsbänk. Det finns en mängd olika verktyg, vapen, ammunition, redskap och maskiner att tillverka. Du kan göra saker som hatchets, hackor, dynamit, C4, pilbågar, gevär, hattar, jackor och till och med gasmasker.

Life is Feudal

Life is Feudal: Your own är ett medeltida multiplayer sandbox-RPG som sätter dig i en realistisk feodal tidsepok där du kan gå med dina vänner och bygga en by eller stad och försvara det från farliga spelare som är ute efter att bränna och stjäla allt du har.

Det finns många olika saker du kan göra här . Du har 3 olika klasser att tillgå: hantverkare, naturkunskap och jakt. Alla dessa grenar har 4 nivåer. När det gäller hantverk har du 4 olika nivå 2-finesser: Snickeri, Konstruktion, Grävning och Materialberedning. Därefter har du 4 olika nivå 3-finesser, och sedan 7 olika nivå 4-finesser. Detta visar bara hur komplicerat hantverkssystemet verkligen är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *